50+ en werk

Laatst liet ik me inschrijven als werkzoekende bij de VDAB en met die inschrijving trok ik naar het RVA-kantoor om een WIN-WIN Activa kaart aan te vragen. Als 50-plusser kan dat interessant zijn voor de werkgever (zie website RVA).

Gelukkig zoek ik zelf op voorhand nogal veel uit en had ik het nog eens laten dubbelchecken door de mensen van de VDAB en zodoende wist ik dus zeker dat ik recht had op die WIN-WIN Activa kaart.

Vriendelijke dame aan de overkant van het bureel (het leek of ze dacht “waar gaat die 50+er nog werk vinden…?”) zegt me al meteen “daar heb jij geen recht op hoor…” tot ik haar overtuig om zich eens verder te informeren. Ze vertrekt naar de ‘grote chef’ en komt na een goed kwartier terug (ondertussen stromen de werkzoekenden (?) / werkwilligen (?) binnen en zitten blazend hun beurt af te wachten) met de melding dat ze me die werkkaart (WIN-WIN Activa) voor één keer zouden geven… (?????) maar dat ze daar boven bij de grote chef niet begrepen waarom ik in godsnaam nog aan het werk wou gaan met een invaliditeit van meer dan 66%.  Ik kreeg toch een uitkering…! (ggggr…)

M’n mond viel open van verbazing; een fractie van een seconde maar (gelukkig :D) en ik reageerde met: “ik wil wel terug zijn wie ik was hoor; ik wil weer aan de slag”; “geef me maar gauw die werkkaart waar ik recht op heb. Er zitten hier achter mij waarschijnlijk mensen die niet allemaal zo’n zin hebben om weer te werken”.

Enfin, eind goed al goed. Ik ben daar glunderend vertrokken met een geprint A4tje. Het lijkt misschien onnozel zich te verheugen op een blaadje papier maar van dit papiertje hangt een nieuwe job af! Dit betekent een vermindering van de RSZ-bijdragen van 1000 Euro tijdens het kwartaal van indienstneming en de 20 volgende kwartalen.

Keep smiling … ;D

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Werken en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op 50+ en werk

 1. Bientje zegt:

  Keep smiling Malu’ke!
  Er zitten er daar idd. veel die niet willen werken hoor!
  Veel succes met de nieuwe job!
  Liefs,
  Bientje

 2. mizzD zegt:

  And a beautiful smile it is!! 😀
  Tss..niet te geloven hoe ze je het werk tegen probeerden te maken…inderdaad maar goed dat je zelf altijd veel uitzoekt van te voren..velen hadden met hun mond vol tanden gestaan en nergens gekomen!
  Go for it girl! 😀
  Liefs!

 3. mizzD zegt:

  Oh..vergeet ik nog te antwoorden op je vraag…9 maanden waren wij in verwachting van ons gerenoveerde huis! 😀 In die maanden zaten wij in een zgn. wisselwoning..een gestoffeerd huis met de meeste van onze spullen ingepakt op zolder..voor de huurprijs van ons eigen huis.

 4. Lena zegt:

  Ik ben zo blij voor jou! Eindelijk weer eens positief nieuws! Dat zal zeker een dikke smile op je gezicht gezet hebben!
  Héél veel succes!
  Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s